Flygande yoga

 

Bara cirkuskonster eller något för alla

Flygande yoga kombinerar cirkuskonstens aerial arts, luftakrobatik, och anti-gravity asana. Även om yogaformen ser väldigt avancerad ut är den inte exkluderande för någon utan ett fantastiskt hjälpmedel för avlastning och förlängning av ryggraden.

Under en klass utförs yogapositioner traditionellt eller i den aeriala versionen med hammocken som hjälpande stöd eller för ökad utmaning.
I flygande yoga avlastas diskar, ligament och leder vilket gör yogaformen snäll och skonsam mot kroppen. Svävande i luften blir svåråtkomliga asanas enklare att ta sig an då kroppen har gravitationen att samarbeta med istället för att behöva kämpa emot jordens dragningskraft. Koordination och rumsuppfattning skärps samtidigt som andningsmuskulatur och närvaro tränas upp.

Yogagunga

Den typ av yogagunga som jag använder (det finns flera) togs ursprungligen fram av en sjukgymnast; Tone Cardenas, med syfte att behandla smärtproblematik i rygg och nacke. Yogagungan adopterades snabbt av yogavärlden och är ett mycket bra komplement till ”vanlig” yoga eftersom flygande yoga innehåller dragmoment, något som yoga utförd på yogamatta saknar.

Yoga ökar självförtroendet

Flygande yoga är dessutom en injektionscocktail av lekfullhet och mod. Du känner snabbt stolthet över att du klarar saker du inte trodde var möjliga – vilket ökar självförtroendet och boostar självkänslan.
Framför allt är flygande yoga en rolig träningsform och riktigt kul!

Här hittar du massor av sköna yogakläder i Ekologisk Bambu

 

Vill du veta mer om Milla Floryd och flygande yoga?
Titta in på Millas hemsida:
http://www.millafloryd.me
Boka PT med Milla:
mail@millafloryd.me

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *