Mästare i avslappning

Finns det? Du blir bra på det du tränar på, det vet du ju. Men kan avspänning vara en träningsform? Och vad har det i så fall för mål och syfte?

Återhämtning.

Vi behöver tid och utrymme för återhämtning, om inte annat så för att inte förlora ett gott humör, bränna ljuset i båda ändar och kraschlanda i utmattningssymptom.
Dagens vardag innebär en konstant ström av intryck som nervsystemet och hjärnan förhåller sig till, och inte har några problem att förhålla sig till – om vi tar intryckslösa pauser ibland.

Yoga

Restorative yoga är en djupavslappnande yogaform som stimulerar det parasympatiska nervsystemet vilket ger kroppen möjlighet att omdirigera vår energi till att påbörja läkning.

Positionerna är mjukare än yinyoga och jobbar med flödena i kroppen istället för bindväven. Yogaformen kommer ur iyengaryoga och dess syfte är att läka kroppen från stress, sjukdom och skador.

Att placera kroppen i olika positioner och vila i dem ger kraft till läkning under perioder av oro, trötthet och livsomställningar eller då du tränar hårt. Jag övade själv nästan dagligen restorative yoga i någon form under de år som jag uppträdde som luftakrobat. Det var ett vattentätt sätt att återhämta mig från den fysiska och psykiska påfrestningen mitt yrkesval betydde, minimera risken för stressrelaterade skador och maximera vila.

Nervsystem

Vårt nervsystem och signalerna från hjärnan till kroppen/ från kroppen till hjärnan är väldigt delaktiga i vår hälsa. Det påverkar vårt humör, vårt immunsystem, vår förmåga att hantera vardagens kaos när det uppstår och vår tillgång till möjlighet att läka och hela.

Restorative yoga är en typ av sinnesnärvarande träning som övar dig i att vara mindre reaktiv och instinktiv och mer eftertänksamt närvarande i ditt agerande.

Är du motiverad att bli skickligare på att vila?
flygande-yoga

Vill du veta mer om Milla Floryd och restorative yoga?
Titta in på Millas hemsida:
www.millafloryd.me
Boka PT med Milla:
mail@millafloryd.me
Utbilda dig i restorative yoga:
Restorative Yoga och nervsystemet | Flow Yoga School Sweden (teachable.com)


För det avslappnande yogapasset, rekommenderar vi våra kläder i ekologisk bambu. 

Ditt resorative-pass blir ännu mer behagligt och återhämtande i sköna, mjuka kläder som andas. Materialet bambu är fantastiskt när det kommer till komfort, och vi rekommenderar därför vår bambukollektion när du vill slappna av på matta och bolster. Nedan tipsar vi om byxa och matchande långärmad tröja, som håller dig varm under det stillsamma passet.

Vår long sleeve i olika färger – TurkosSvartBordeauxRosa och Senapsgul.
Matcha med haremsbyxa i olika färger – TurkosSvartMarinblåBrun och Rosa.

blogg-restorative yoga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *