Få löpturen att bli härligare

 

Vi älskar löpning av så många anledningar. En bra sak med varför löpning är så härligt är för att det är en motionsform som inte behöver kräva så mycket utrustning. Ett par löparskor, en bra sport-bh för oss kvinnor, träningskläder och sen är man redo. Men det finns saker man kan tänka på i val av kläder eller accessoarer som kan göra löprundan lite extra trivsam.

Till att börja med är det bra att välja kläder i funktionsmaterial. Detta för att de har som funktion att transportera bort fukt/svett från kroppen så att du inte blir blöt under träningen. De är oftast lite mer hållbara och slitstarka och sitter bra på kroppen. Du vill ha känslan av att känna dig bekväm, snygg och stark i kläder anpassade till den träning du ska utföra.

Vi rekommenderar dig till att införskaffa några överdelar och underdelar med olika funktion. Som utomhuslöpare så är det bra att ha kläder som du kan klä dig i “lager på lager” när vädret kräver det.

Överdelar

Ett funktionsunderställ för snabba, svettiga löpturer och ett i ull för långpassen där det är viktigt att du inte blir kall när du svettas.

  • Sen en mellanlagertröja. Vi älskar bl.a. MPWRs Comfort Long Sleeve Navy. Gillar både passform och materialet – så mjuk och skön! Den går ner över rumpan och har långa muddar som man kan dra över händerna.
  • En vindjacka som skyddar mot vind och kanske också lite väta är också bra att ha.
  • Om du ska prioritera dina pengar på något träningsplagg (förutom skor) så är det en bra sport-bh för dig som är kvinna. En sport-bh ska vara skön att ha på dig och ge rätt stöd för brösten. Den ska inte sitta åt för hårt, men ska samtidigt ge stabilitet.
Underdelar
  • Till benen är tights i olika längd bra att ha. Är det kallt ute tar du understället under de vanliga tightsen eller investerar i ett par varmare vinterlöpartights. Det viktigaste när det gäller plagg på underkroppen är att de sitter på plats under löpturen så att du inte får skav (för att undvika det när man har korta tights kan man smörja med tex vaselin innan man ger sig ut).
  • Alla MPWRs korta löpartights eller bikers har en silkonprint på insidan så att de sitter bra på plats. De har även en ficka på låret som mobilen ryms i utan att den skumpar under löprundan, superbra!
  • Om man inte behöver ha en ficka för mobilen men vill känna sig riktigt snygg så är en löparkjol riktigt härlig att springa i. Vi gillar verkligen det och MPWRs löparkjol Skort Black har tights under som sitter som ett smäck hela löpturen.
  • Sen, inte att förglömma, funktionsunderkläder. Trosor som inte är i bomull är att föredra. De ska sitta på plats och inte bli blöta av svetten. Detsamma gäller dina strumpor. Funktionsstrumpor som är förstärkta på rätt ställen, som sitter tight på foten. Detta är väl värt att investera i. Det känns skönare och det kan hjälpa dig att slippa skavsår. MPWR har både trosor och strumpor som vi tränar i, de sitter bra under hela passet.
Accessoarer
  • Vi gillar att ha ett löparbälte att förvara mobil och nycklar vi när man springer. Vi använder också löparväst mycket. Så smidigt att utöver mobilen också få med lite vätska och energi, kunna lägga ner löparjackan om man blir varm eller ta med vantar och pannbandom det skulle bli kallt. Det finns så många olika varianter på löparvästar. Skriv gärna till oss på Instagram @Livetikrokarna om du vill ha tips på vilka löparvästar vi använder.
  • När det är varmt ute och vi springer i korta tights men vill springa i skogen tar vi gärna på calves för att skydda underbenen mot både växtlighet och småkryp.
  • Sist men inte minst, om du gillar statistik, hålla koll på puls, stegfrekvens, hålla koll på dina intervaller på ett smidigt sätt så är en löparklocka kanske något för dig. Här finns det många olika märken och modeller att välja mellan och i många olika prisklasser. Det finns många tester att läsa om vilken löparklocka som passar dig och dina behov.
Skor

Den dyraste investeringen i saker som behövs för löpning är kanske bra löparskor. Dessa ska vara anpassade efter dina fötter, din löpstil och också vilket underlag du springer på. Ju mer man springer desto viktigare blir det att man har ett par olika skor att variera mellan, detta är ett bra knep för att undvika skador. Att växla skor och underlag för att vara snäll mot löparkroppen.

Vi inledde detta blogginlägg med att löpning inte behöver vara en materialsport, men om du springer mycket så kan det vara värt att investera i bra träningskläder/skor/accessoarer som kan göra din löprunda ännu härligare helt enkelt =)

Lycka till!

Kram
Elin &Helen – Livet i krokarna
Instagram profil: https://www.instagram.com/livetikrokarna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *