Hållbarhetsarbete

Hållbarhetsarbete

Hållbarhetsarbete kan man bedriva på många olika sätt. Förutom att vi strävar efter mest möjliga hållbara materialval, och mest möjliga hållbara produktion. Varpå väljer vi också att designa våra kollektioner utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi vill inte bidra till onödig konsumtion, och utgår alltid från tidigare kollektioner när vi utvecklar nya. Genom att låta nya kollektioner gå i samma färgskala som tidigare kollektioner, kan du komplettera med nyheter utan att behöva byta ut hela träningsgarderoben.

Det är vad vi kallar Sustainable fusion.

ECO Bamboo för bättre hållbarhetsarbete

Vi har tagit fram en kollektion där materialet består av ekologisk bambu och blir tillverkat i Sverige. Plaggen sys i Lettland. Kollektionen av ekologisk bambu är skapad i nära samarbete med yoga- och danslärare, med fokus på funktion och komfort. Plaggen är utmärkta för yin yoga klassen, danspasset eller som loungewear. De är så sköna att de blir många kunders favoriter för hemmamyset och hemmakontoret. Då vi fokuserar mycket på design och arbetade detaljer, väljer många att använda plaggen även till vardags.

 

 

Sustainable fusion – hållbarhet på vårt sätt

Hållbarhetsarbete kan bedrivas på många olika sätt. Förutom att vi strävar efter mest möjliga hållbara materialval, och mest möjliga hållbara produktion, väljer vi också att designa våra kollektioner utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi vill inte bidra till onödig konsumtion, och utgår alltid från tidigare kollektioner när vi utvecklar nya. Genom att låta nya kollektioner gå i samma färgskala som tidigare kollektioner, kan du komplettera med nyheter utan att behöva byta ut hela träningsgarderoben.

Det är vad vi kallar Sustainable fusion.

 

ECO Bamboo

Vi har tagit fram en kollektion där materialet består av ekologisk bambu och tillverkas i Sverige. Plaggen sys i Lettland. Kollektionen av ekologisk bambu är skapad i nära samarbete med yoga- och danslärare, med fokus på funktion och komfort. Plaggen är utmärkta för yin yoga klassen, danspasset eller som loungewear. De är så sköna att de blir många kunders favoriter för hemmamyset och hemmakontoret. Då vi fokuserar mycket på design och arbetade detaljer, väljer många att använda plaggen även till vardags.

 

Helen Nuevik
Ägare MPWR Sportswear

IMG 2178