Köpvillkor

1 Allmänt

I köpvillkor – Vi som tillhandahåller webbutiken på www.mpwrsportswear.com (”Webbutiken”) är MPWR Sportswear, en verksamhetsgren inom bolaget JWL Sport Fashion AB. Med benämningarna ”vi”, ”våra”, ”vårt” och ”oss” nedan avses JWL Sport Fashion AB. Med ”hemsidan” avses www.mpwrsportswear.com

Du måste vara minst 18 år för att utan vårdnadshavares godkännande få beställa våra varor genom Webbutiken. Genom att beställa försäkrar du att sådant godkännande har inhämtats.

Vi har rätt att ensidigt ändra dessa köpvillkor för Webbutiken (”Köpvillkor”) och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter att de justerade Köpvillkoren har gjorts tillgängliga på Webbutiken. Genom att beställa varor ur vårt sortiment, prenumerera på vårt nyhetsbrev och/eller använda några av våra tjänster på Hemsidan godkänner du våra vid var tid gällande Köpvillkor och intygar att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.

När MPWR Sportswear har bekräftat din order uppstår ett bindande avtal mellan dig och MPWR Sportswear enligt dessa Köpvillkor.

2 Frakt och leverans

Vi levererar endast paket inom Sverige.

Vi har ett samarbete med en tredjepartslogistiker som hanterar plock, pack, utfrakt och returer för oss, på sitt lager i Skurup. När din order är slutförd, kontaktar vi dig via mail. När leveransen finns fr upphämtning, blir du kontaktad via SMS med information om vilket utlämningsställe ditt paket finns på. I de fall då leveransen sker med brevpost, sker ingen sådan avisering.

​Vid uthämtning av paket måste du ha med dig giltig ID-handling och löpnummer som står på aviseringen (SMS eller e-post). Saknas giltig ID-handling kan paketet tyvärr inte lämnas ut. Det är också viktigt att namnet på beställningen (inkl. stavning) är detsamma som namnet på ID-handlingen. Bud måste kunna uppvisa både sin egen och din ID-handling. Om ditt paket inte hämtas ut eller har kunnat levereras till dig inom 7 dagar kan det komma att skickas tillbaka till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig en avgift för försändelser som inte hämtas ut eller kan levereras till dig motsvarande de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift samt hantering enligt prislistan som anges nedan i punkten 3.

​Den normala leveranstiden är 2-4 arbetsdagar men längre leveranstider kan förekomma, beroende på postgången. Beställningar som inkommer före kl. 12.00 skickas samma dag (eller efterföljande vardag om order inkommer under helgdag).

​Vi ansvarar för transportrisken dvs. risken för att varan förloras eller skadas under transporten från oss till dig. Om du inte har fått ditt paket inom 30 dagar från det att du har gjort din order, har du rätt att annullera din order om du inte accepterar ett nytt leveransdatum. Vi återbetalar den summa du har betalat så fort som möjligt dock senast 30 dagar efter att du har annullerat din order.

​När du hämtat ut eller mottagit din order, ska du kontrollera varorna och att antalet stämmer överens med din orderbekräftelse eller följesedel. Om någonting inte stämmer ska du omgående meddela oss detta på kontakt@mpwrsportswear.com

Vill du veta mer än köpvillkor, läs mer om leverans och returer här.

3 Priser och avgifter

Alla priser som anges på Webbplatsen är inklusive moms. Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Vi förbehåller oss därför rätten att justera våra priser och avgifter. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel och andra förändringar på Webbplatsen. Vi reserverar oss även för eventuella fel i lagersaldo, slutförsäljning samt att varan i våra bilder kan avvika från den verkliga varan.

​Våra avgifter

Frakt:

Köp 0-598 kr 69 kr frakt inkl. moms
Köp 599 kr eller mer fraktfritt
Returfrakt vid ångerköp eller byte bekostas av kunden

Outlösta paket debiteras med 69 SEK

4 Betalningssätt

All försäljning från Webbutiken sker i samarbete med Klarna. Klarnas villkor finns att läsa i kassan men nedan sammanfattas den viktigaste informationen.

Klarnas användarvillkor finns att ta del av här

Klarnas dataskyddspolicy finns att ta del av här

4.1 Få först – betala sedan

Använd möjligheten att betala med faktura. Villkoren för detta betalningsalternativ finns att ta del av här

5 Ångerrätt och Byten

Du har alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du hämtade ut eller mottog varan eller från den dag du hämtade ut eller mottog den sista varan i en order om flera varor. Du kan nyttja din ångerrätt direkt efter ditt köp och behöver alltså inte invänta att ångerfristen ska börja löpa.

För att nyttja din ångerrätt och skicka tillbaka en vara, ska du ta kontakt med oss via e-post kontakt@mpwrsportswear.com Då vi samarbetar med en extern part avseende returer, är det viktigt att du kontaktar oss innan du skickar tillbaka någonting. Så snart du anmält att du vill nyttja din ångerrätt, ska du utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar, skicka tillbaka varan i obruten förpackning och i nyskick.

Du kan också använda dig av Konsumentverkets standardformulär för att utöva ångerrätten, vilket du hittar på Konsumentverkets hemsida.

När du nyttjar din ångerrätt, står du för den faktiska kostnaden för att återsända varan (returfrakten). Vi ber dig att om möjligt återsända den vara för vilken du nyttjar din ångerrätt, i sin originalförpackning som paket eller brev.

Ångerrätten gäller inte för använda varor. Ångerrätten gäller inte för varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis underkläder och badkläder).

​Väljer du att nyttja ångerrätten för hela din order betalar vi tillbaka hela beloppet. Återbetalning görs så snart vi har tagit emot varan från dig eller så snart du har visat att varan har sänts tillbaka dock senast inom 14 dagar. Du ansvarar för varan vid retur av ångrat köp (transportrisk). Skulle varan skadas eller komma bort med anledning av din retur så är du alltså betalningsansvarig.

Om du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och denna hantering inneburit en värdeminskning av varan, kommer ett avdrag att göras på det belopp som ska återbetalas till dig med ett belopp som motsvarar minskningen av varans ursprungliga värde.

Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på kontakt@mpwrsportswear.com

​Returadress:

Postpac AB / OGOship
Att: MPWR Sportswear
Norra Industrigatan 5
27430 Skurup

OBS! Kontakta oss innan du skickar något, då lagret annars inte kan hantera din retur.

Om du önskar byta en produkt, står vi för frakten av den nya produkten. Byte sker i 2 steg: retur enligt ovan och ny beställning i vår webbshop. Du behöver kontakta oss för att returnera det eller de plagg du inte önskar behålla, och vi skapar då en unik rabattkod för fri frakt som du kan använda när du i vår webbshop beställer den produkt du önskar byta till.

6 Reklamation

Som konsument har du rätt att reklamera din vara i upp till tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du märker att en vara som skickats till dig är skadad när du hämtar den eller tar emot den, ska du anmäla det direkt när du hämtat ut eller mottagit din vara. Du bör också rapportera om förpackningen som varorna skickas i är skadad, oavsett om dina varor är skadade eller inte.

​Om du upptäcker ett fel på en vara som du har beställt är det viktigt att du kontaktar oss (på info@mpwrsportswear.com) och förklarar vad som är fel så snart som möjligt. Observera att du måste lämna ett meddelande med information om felet inom skälig tid efter det att du upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet anses du ha reklamerat inom skälig tid.

Vid en godkänd reklamation skickar vi nya produkter och i förekommande fall en förbetald returfraktsedel och informerar dig om hur du ska returnera varan, då så är erforderligt. När din din reklamation mottagits görs en bedömning av huruvida varan är felaktig. Om varan är felaktig eller felexpedierad kommer du att ersättas så snart som möjligt, dock senast inom 30 dagar från det att vi mottog varan från dig. Om varan har använts ber vi dig tvätta den innan du returnerar den. Godkänns reklamationen kommer vi att ersätta dig för de eventuella kostnader som du har haft i samband med reklamationen. Vänligen skicka därför kopior av alla eventuella kvitton som rör reklamationen.

Du ansvarar för varan vid retur av reklamerad vara (transportrisk). Skulle varan skadas eller komma bort med anledning av din retur i samband med reklamation är du alltså betalningsansvarig.

Om du har frågor angående reklamation, kontakta oss på kontakt@mpwrsportswear.com

​7 Tvister och tillämplig lag

Svensk materiell rätt gäller för dessa Köpvillkor.

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska vara nöjda med sina inköp och med vår service. Om du är missnöjd ber vi dig därför att kontakta oss (på info@mpwrsportswear.com), så kommer vi göra vårt bästa för att lösa situationen. Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi dig att vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr.

Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vi åtar oss dock inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

För information om vilka rättigheter du har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

​8 Force Majeure

Vi är inte skyldiga att fullgöra våra åtaganden enligt dessa Köpvillkor, om vår underlåtenhet beror på befriande omständighet enligt nedan och om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

​9 Behandling av Personuppgifter

JWL Sport Fashion AB värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Genom godkännande av dessa Köpvillkor godkänner du som kund till MPWR Sportswear behandling av personuppgifter.

JWL Sport Fashion AB är ansvarigt för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, personnummer, adress, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar på Webbplatsen för att administrera din order och uppfylla våra åtaganden gentemot dig som kund. Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation samt för statistikändamål. Vi kommer även att behandla dina personuppgifter i marknadsföringssyfte för att vi ska kunna förse dig med relevant information och relevanta erbjudanden från oss via bland annat elektroniska kommunikationstjänster, såsom e-post och SMS.

Som ett led i vår marknadsföring analyserar vi uppgifter, däribland personuppgifter, kring dina beställningar och dina aktiviteter på Webbplatsen – läs vidare här om de cookies vi använder oss av.

Vi kan komma att spara och behandla dina personuppgifter enligt ovan i upp till tre (3) år efter din senaste order.

​Genom att beställa varor ur gällande sortiment, prenumerera på våra nyhetsbrev och/eller använda några av tjänsterna på Webbplatsen samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan.

Det är frivilligt att lämna personuppgifter. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom skriftligt meddelande till oss på kontakt@mpwrsportswear.com. Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring ber vi dig att kontakta oss och meddela det på nedan angivna adress. Du har som kund rätt att kostnadsfritt och en gång per år, efter skriftlig begäran till oss på nedan angivna adress, få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig samt hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

10 Kontakt – KUNDTJÄNST

Du är alltid välkommen att kontakta oss på följande sätt:

E-postadress: kontakt@mpwrsportswear.com

Postadress kontor: MPWR Sportswear, Övre Husargatan 17, 413 14 Göteborg

Postadress logistik: Postpac AB / OGOship, Att: MPWR Sportswear, Norra Industrigatan 5, 27430 Skurup